Tanssii tähtien kanssa

Tanssii tähtien kanssa on suomalainen, brittiformaattiin perustuva erittäin suosittu tv-ohjelma, jossa julkisuuden henkilöt opettelevat latinalais- ja vakiotansseja. Jokaista julkkista opettaa hänen parinaan oleva ammattitanssija. Ohjelman alussa pareja on kymmenen, ja ohjelman edetessä tuomaristo ja yleisö pudottavat kilpailusta yhden parin jokaista jaksoa kohden.

Sarjan yhdeksäs tuotantokausi pyörähti käyntiin syyskuussa 2014. Tällä kaudella tuomareina toimivat alusta asti mukana olleet tanssin ammattilaiset Jorma Uotinen ja Jukka Haapalainen sekä aiemmin ohjelmassa kilpailemassa ollut, kauden 2012 voittanut näyttelijä ja stand up -koomikko Krisse Salminen. Julkkiksista mukana ovat näyttelijät Anu Sinisalo, Kai Vaine ja Sinikka Sokka sekä urheiluselostaja Kaj Kunnas, pituushyppääjä Tommi Evilä, somejulkkis Sonja ”Soikku” Hämäläinen, laulaja Pete Parkkonen, viihdetaiteilija Cristal Snow, laulaja Janna Hurmerinta sekä mallimaailman mammana tunnettu Anne Kukkohovi. Ensimmäisenä kisasta putosi tällä kertaa Sinikka Sokka pareineen. Lisäksi kilpailusta ovat pudonneet tähän mennessä Tommi Evilä ja Kai Vaine. Mikäli haluaa seurata oman suosikkiparinsa voittomahdollisuuksia, kannatta käydä esimerkiksi Betsafen sivuilla katsomassa vedonlyöntikertoimia. Tällä hetkellä voittajasuosikkina näyttää olevan Pete Parkkonen kertoimella 2.50. Vain hieman hänen jäljessään kertoimella 3.00 seuraa Janna Hurmerinta ja sijalla kolme on Anu Sinisalo kertoimella 4.00. Seuraavina listalla ovat Cristal Snow, Kaj Kunnas, Soikku ja kertoimella 17.00 häntää pitää Anne Kukkohovi. Tilanne muuttunee kuitenkin koko ajan, ja kertoimia voi seurata live-ajassa Betsafen sivuilta ilmaiseksi ilman rekisteröitymispakkoa.

Ohjelmaa on esitetty vuodesta 2006 lähtien, ja sitä katsoo toistuvasti yli miljoona suomalaista. Tanssii tähtien kanssa on voittanut myös useita arvostettuja palkintoja kuten Yleisö-Venlan vuonna 2006, Parhaan viihdeohjelman Telviksen vuonna 2008 ja Parhaan viihde- ja musiikkiohjelman Kultaisen Venlan vuonna 2012.