Pori Jazz Festival

Pori Jazz on yksi Suomen ensimmäisistä festivaaleista. Se järjestetään edelleen vuosittain Kirjurinluodossa, Porissa. Siellä se järjestettiin jo festivaalin ensimmäisestä vuodesta 1966 asti. Tämän heinäkuussa järjestettävän festivaalin tarjonta on kuitenkin laajentunut ja mukaan on tullut perinteisen jazz-musiikin lisäksi niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin supersuosikkeja.

Pori Jazzin tarkoituksena on tukea jazz-musiikkia, sen kehitystä ja tuoda harrastajille oma jazz-musiikkiin keskittyvä tapahtumansa. Huomattavaa onkin, että noin 70 % Pori Jazzin ohjelmistosta on yleisölle maksutonta. Pori Jazzin yhteydessä järjestetään myös lapsille suunnattu Pori Jazz Kids. Vuonna 2016 Pori Jazzeilla nähdään muun muassa sellaisia esiintyjiä kuin Imelda May, Dweezil Zappa Plays Frank Zappa, Ms. Lauryn Hill, Joss Stone ja ehkä hieman yllättäenkin hip hopiin keskittyvä suomalainen Paperi T.

Päälavan lisäksi Pori Jazzeilla on Jokilava, Lokkilava ja Image-lava. Vierailijoita siis todella riittää aina maailman huippunimistä suomalaisiin ikisuosikkeihin ja uusiin tulokkaisiin. Pori Jazzeja vietetään reilun viikon ajan. Vuoden 2016 festivaali alkaa lauantaina 9.7. ja päättyy sunnuntaina 17.7. Kirjurinluodon festivaali on ikärajaton. Alle 12-vuotiaat pääsevät festivaalille ilmaiseksi lipun ostaneiden vanhempien seurassa. Alueelta löytyy myös niin ruoka- kuin juomatarjoilua, kuten kunnon festivaaleilta kuuluukin löytyä. Pori Jazz on saanut tällekin kesälle mahtavan artistikattauksen, joten suuria kävijämääriä voidaan odottaa.