Pokeria pelaavat muusikot

Muusikoilla ja pokerinpelaajilla ei äkkipäätä ajateltuna ole paljoakaan yhteistä. Musiikkia kyllä soitetaan joskus pokeriturnauksissa, mutta eihän niillä ole muuten mitään yhteistä. Vai onko?

music_poker_137974589

Kourallinen muusikkoja, jotka edustavat eri musiikkigenrejä pelaa pokeria ammattimaisesti, joko nettikasinoissa tai liveturnauksissa. Muun muassa Anthraxin Scott Ian ja ranskalainen laulaja ja lauluntekijä Patrick Bruel pelaavat säännöllisesti – ja menestyksekkäästi – ammattilaispokerin huipputurnauksissa.

Miljonääriksi Pot Limit Omahalla bluesin tahtiin

Martin Bradstreet soittaa kitaraa ja laulaa blues/jazz-bändissä Alexei Martov. Hän on syntyjään australialainen ja asuu nykyään Kanadassa. Mies elää ja hengittää musiikkia, mutta on vasta vähän alle kolmekymppisenä jo luonut itsestään pokerilegendan keräämällä miljoonavoitot pelaamalla nettipokerisivusto PokerStarsilla. Hänen pelaajanimensä on alexeimartov ja pelinä Pot Limit Omaha. Bradstreetin kanssa näihin pokeripöytiin sattuu usein pelaamaan myös suomalaisia huippupokerinpelaajia, kuten Ilari Sahamies pelaajanimellä Ilari FIN, sekä Jens Kyllönen pelaajanimellä Jeans89.

Ennen nettipokeriin siirtymistään Bradstreet pelasi korkealla tasolla StarCraft-videopeliä. Pelissä on kyse ennen kaikkea strategioista, joten siirtyminen pokeriin oli luontaista. Alkutaival ei ollut kuitenkaan helppo pokeripöydissä. Hän aloitti pelaamalla Full Tilt Pokeria pelaajanimellä MagicNinja, hävisi suuria rahasummia, voitti taas, mutta pysyi juuri ja juuri pinnalla. Tästä viisastuneena Bradstreet treenasi pari vuotta saadakseen tarvittavat taidot, jotka ovat edellytyksenä voittaa suurten panosten pöydissä. Hän vaihtoi pelaajanimensä, bändinsä mukaan, alexeimartoviksi ja alkoi pelata pelkästään Pot Limit Omahaa. Sen jälkeen menestyksellä ei olekaan ollut loppua, vaan hän on kerännyt voittopotteja yksi toisensa jälkeen.

Tällä hetkellä Bradstreet pelaa vain netissä, eikä ole tietoa hänen aikomuksistaan siirtyä livepokeriturnauksiin.

Intuitio syrjäyttää analyyttisen ajattelun

Mitä yhteistä sitten on musiikilla ja pokerilla? Bradstreetin mukaan kyse on ennen kaikkea mielentilasta. Hän sekä meditoi että juoksee paljon, ja vertaa kummassakin toiminnassa saavutettavaa tilaa ideaaliksi sekä soittamiselle että pokerinpeluulle. Tietoinen, analyyttinen mutta hidas ajattelu siirtyy taka-alalle, ja intuitio ottaa vallan. Päätökset tulevat niin nopeasti, että ei ole aikaa alkaa miettiä niitä. Jos musiikkia improvisoidessa alkaa miettiä, että nyt soitan tämän näin, tipahtaa saman tien flowsta. Mutta jos ajattelee musiikiksi, on siinä mukana. Sanoilla ajattelu myös pokerinpöydässä on liian hidasta ja rajoitettua.

Tähän tilaan ei kuitenkaan pääse ilman vuosikausien työtä. Muusikot harjoittelevat tekniikkaa vuosikausia, niin kuin pokerinpelaajatkin. Mutta jokaisella on oma tyylinsä, sillä jokainen ajattelee eri tavalla. Tämä ajattelutapa on jokaiselle luontainen ja sen vahvistaminen helpottaa menestymistä. Menestyksekäs pokerinpelaaja myös tietää tämän, eikä oleta kenenkään toisen ajattelevan samalla tavalla kuin hän itse.

Balladi nimeltä No Limit Hold’em

Patrick Bruel on ranskalainen laulaja, lauluntekijä sekä näyttelijä. Näiden lisäksi hänellä on vielä yksi ammatti, hän on ammattimainen pokerinpelaaja. Hän laulaa ranskalaisia chansoneja ja balladeja ja on myynyt miljoonia levyjä sekä kiertää maailmaa loppuunmyydyillä konserttikiertueilla. Hänen laulajan- ja näyttelijänuransa on kestänyt kohta 40 vuotta, mutta ensimmäiseen kansainväliseen pokeriturnaukseensa hän osallistui vuonna 1996 Pariisissa. Hän oli 37-vuotias ja pelinä No Limit Hold’em.

Hän osallistui ahkerasti kansainvälisiin turnauksiin, ja myös vuoden 1998 Las Vegasissa järjestettävään WSOP eli World Series of Poker -pokeriturnaukseen. Siinä on monia sarjoja, ja pääturnauksen voittajaa pidetään pokerinpeluun maailmanmestarina. Patrick Bruel saavutti tämän voittamalla WSOP:n 5000 $ Limit Hold’em sarjan saaden maailmanmestaruutensa merkiksi arvostetun ja suuresti tavoitellun kultaisen WSOP-rannekkeen.

Bruel osallistuu pokerin arvoturnauksiin lähes vuosittain sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Bruel nauttii suunnattomasi pokeriturnauksiin osallistumisesta ja hänen päämääränsä on pitää voitot suurempina kuin häviöt, käyttäytyy onnetar miten tahansa. Enemmän kuin raha, turnauksen ilmapiiri ja rakkaus peliä kohtaan pitävät hänet pokeripöydässä.

Bruel kokee myös pokerinpeluun täydelliseksi mutta tervetulleeksi vastakohdaksi säveltämiselle, konserteille ja elokuville. Laulajana, esiintyessään tuhatpäiselle yleisölle, hänen täytyy olla täysin avoin, antaa tunteidensa näkyä ja laulaa vilpittömästi, seistä laulujensa sanojen takana. Niin myös näyttelijänä, tunteiden pitää antaa huuhtoa sielua, jotta katsojat voisivat samaistua elokuvan tarinaan ja sen hahmoihin. Pokeripöydässä ei sen sijaan voi paljastaa mitään, täytyy teeskennellä, bluffata ja johtaa muita pelaajia harhaan. Hänen sanojensa mukaan näyttelijät ovatkin huonoja pokerinpelaajia, mutta pokerinpelaajat ovat loistavia näyttelijöitä.

Patrick Bruel on maailmantähti, palvottu laulaja ja näyttelijä, jota kirkuvat fanit seuraavat mihin tahansa hän meneekään. Hänen elämänsä on kaukana normaalista, kun suosion valokiila tarkkailee häntä jatkuvasti. Ehkä se on vielä yksi syy sille, miksi Bruel viihtyy niin hyvin pokeriturnauksissa. Paparazzit jäävät tapahtumapaikan ulkopuolelle ja hän voi olla oma itsensä, vain yksi pelaajista.