Haapavesi Folk Music Festival

Haapavesi Folk Music festival on yksi Suomen pelkästään folk-musiikkiin keskittyvistä tapahtumista. Haapavesi Folk Music Festival järjestetään kolmena päivänä aina kesäkuun 30. päivästä heinäkuun 2. päivään. Festivaaleille saapuu esiintyjiä niin kotimaasta kuin muualtakin maailmasta.

Vuoden 2016 artistikattauksesta löytyvät muun muassa Aallotar, Arnold Chiwalala, Brittany Haas & Jordan Tice (USA), Curly Strings (Viro), Dave Lindholm, Johanna Tilus & Hako ja Timo Alakotilan pianokonsertto sekä yhden naisen yhtye Maija Kauhanen. Huippuartistien lisäksi Haapavesi Folk Music Festival tarjoaa muun muassa Folk Jamit livemusiikin säestyksellä sekä päästään paikalliset lapset ja nuoret lavalle esittämään tunnettuja folk-kappaleita. Haapavesi Folk Music Festivalin tarkoituksena onkin tuoda esille monen ikäisiä muusikoita, jotka ovat valinneet folk-musiikin ja myös perinteiset vanhat soittimet, kuten kanteleen ja jousisoittimet.

Haapavesi Folk Music Festival on tunnelmaltaan erittäin rento festivaali, jossa kaikilla halutaan olevan hyvä ja iloinen mieli. Sitä folk-musiikilla pyritään saamaan aikaan. Osa konserteista järjestetään kirkossa, joten on hyvä muistaa, että näihin konsertteihin täytyy hommata omat lippunsa. Lauantaina Haapavedellä vietetään lastenpäivää, jolloin festivaalin ohjelma on suunnattu lähinnä lapsille. Silloin kaikki alle 3-vuotiaat lapset pääsevät festivaalille ilmaiseksi. Muutoin alle 7-vuotiaat pääsevät alueelle ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa. Kirkkokonsertteihin ei tarvitse ostaa lippuja alle 12-vuotiaille lapsille. Haapavesi Folk Music Festivalille ei ole ikärajaa.