Guns N Roses on faninsa ansainnut

Guns N Roses on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista yhtyeistä. Yhtye perustettiin alunperin Los Angelesissa, Yhdysvalloissa, vuonna 1985. Yhtyeessä on 7 jäsentä: Axl Rose, Frank Ferrer, Melissa Reese, Duff McKagan, Slash, Dizzy Reed ja Richard Fortus. Yhtyeen suosituimpia kappaleita ovat muun muassa; Knocking on Heaven’s Door, Welcome to the Jungle, Paradice City ja You Could Be Mine.

Yhtye soittaa rokkia, johon on sekoitettu vähän heavy metallia ja glam rockia. Yhtyeen tyyliä on kuvailtu esimerkiksi sleaze rockiksi. Yhteensä yhtye on myynyt levyjään 100 ja 150 miljoonan kappaleen välilukemissa, joista 65 miljoonaa Yhdysvalloissa.

Monia ennätyksiä

Guns N Roses on tuottanut yhden maailman kaikkien aikojen kalleimman albumin. Chinese Democracy -albumia työstettiin 14 vuoden ajan ja sen tuottaminen maksoi yhteensä 13 miljoonaa dollaria. Levyn julkaisemisen venähtäminen sai yhtyeen perumaan neljä keikkaansa vuoden 2007 tammikuulta, jotta levy voisi vihdoin valmistua ja ilmestyä kauppoihin. Levyä ei kuitenkaan saatu valmiiksi tästäkään huolimatta, mutta levy ilmestyi vihdoin ja viimein vuonna 2008.

Yhtye on tehnyt yhden kaikkien aikojen pisimmistä kiertueista vuosina 1991-1993. Kiertueen nimi oli Use Your Illusion Tour, joka tosiaan kesti yhtä soittoa kaksi vuotta ja sisälsi yhteensä 192 esitystä 27 eri maassa. Kiertuetta kerääntyi katsomaan yhteensä 7 miljoonaa ihmistä ja kiertue tuotti bändille bruttotuloina 58 miljoonaa dollaria. Kiertueen aikana yhtye kävi myös Suomessa.

Fanituotteita joka lähtöön

Maailmankuulusta yhtyeestä kun on kyse, on oletettavaa että fanituotteita on tuotettu valtava määrä ja monia erilaisia. Yhtyeen logolla varustettuja vaatteita on varmasti valmistettu eniten, mutta fanituotteiden kirjosta löytyy lähes mitä vain voit kuvitella. Yhtye on jopa saanut oman kolikkopelinsä, jota voi pelata nettikasinovertailu.info -sivustolla.

Vain kuusi studioalbumia

Pitkästä urastaan huolimatta yhtye on julkaissut vain kuusi studioalbumia, mutta on keikkaillut sitäkin ahkerammin. Albumit ovat Appetite for Destruction, GN’R Lies, Use Your Illusion I, Use Your Illusion II, The Spaghetti Incident ja Chinese Democracy. Vuosia kahden viimeisen albumin välillä oli 15. Yhtye on jälleen lähdössä kiertueelle vuoden 2017 toukokuussa.